Предлагат детски рисунки на благотворителен базар в Минерални бани

00:34, 16 юли 16 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десетки деца от Минерални бани се събраха  в парка пред църквата „Свети Георги” в Националния курорт за импровизираната „Работилница за Ивка”. В създаването на рисунки, апликации и други произведения на изкуството се включиха ученици, учители и деца от детските градини в община Минерални бани.

На самия благотворителния концерт тази вечер около сцената в Минерални бани, ще има базар. Всеки един от присъстващите ще може да помогне за спасяването на двегодишната Иванина, като запази и един прекрасен спомен от тази благородна детска инициатива.

„Лечението на Иванина върви добре, детето е преборило тежката инфекция и при благоприятни обстоятелства може да бъде оперирано за отстраняване на тумора в мозъка в клиниката в Истанбул още в понеделник!”. Радостната вест донесе бащата на Иванина Иван Иванов, който се върна за кратко и по спешност от Турция в Минерални бани за да извади важни документи.

Благодарение на организаторите на кампанията ‪#‎Жороспаси и участниците в нея, както и на други съпричастни към каузата на Иванина вече са осигурени и други прекрасни изделия за базара. Сред тях са  авторска книжка с илюстрации и пликове за писма от 11-годишната Нели Делева, рисунки от деца от различни школи, детски гривни, капан за сънища и чан от школа по етнография към Младежки център Хасково, снимки от Хасково и други произведения.

Концертът „Заедно МОЖЕМ за ИВКА” започва в 20,30 часа на сцената на Летния театър в Националния курорт Минерални бани. Произведенията на детското изкуство ще могат да се закупуват поне час по рано в Летния театър, както и по време на самия концерт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама