Социалистите в Шумен номинират кандидатите си за президент днес

07:10, 16 юли 16 / Политика 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Номинации за кандидат-президентската двойка на коалиция “БСП – Лява България” ще се проведат днес в Шумен. Това съобщи за Topnovini.bg областният лидер на червените Тодор Тодоров. Общинската конференция започва в 9 часа в залата на Регионалния исторически музей в Шумен.

Очаква се над 130 делегати на форума да определят кандидат-президентската двойка.

Днес общински конференции на политическата сила ще се проведат в цялата област. След обобщаване на резултатите имената на номинираните ще бъдат изпратени в централата на партията.

Тодор Тодоров прогнозира, че най-вероятно общинската структура на социалистите в Шумен ще номинира двойка от редиците на “БСП – Лява България”. На областно ниво обаче се очакват предложения и от други партии в левия спектър.

Тодоров припомни, че над 90% от социалистите в Шумен отказаха да се явят на президентските избори в коалиция с АБВ и “Движение 21” на Татяна Дончева. Като цяло обаче резултатите показаха, че ако все пак левите партии се обединят най-предпочитан партньор са АБВ следвани от “Движение 21”.

Според Тодор Тодоров на резултатите от общинските конференции ще бъдат обобщени на Национален съвет, който ще се проведе преди края на юли. Очаква се кандидат-президентската двойка на социалистите да бъде оповестена на събора на Бузлуджа на 30 юли, където ще присъстват и около 400 членове на партията от Шумен.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама