Премиерът: Следим с тревога случващото се в Турция

08:04, 16 юли 16 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Цяла България следи с тревога случващото се в съседна Турция. Това каза в официално заявление премиерът Бойко Борисов, който през нощта свика спешно заседание на службите и министри заради опита за праврат в южната ни съседка. 

"България призовава за бързо възстановяване на конституционния ред, както и за спазването на фундаменталните граждански права и свободи. Каквито и проблеми да има в едно общество, техните решения трябва да бъдат търсени по мирен и демократичен път, а не чрез насилие", обяви още Борисов. 


Той благодари на всички български институции, които "продължават да работят интензивно и да следят развитието на ситуацията, за да може да реагираме адекватно и навреме,  ако има заплахи за български граждани". 



"Обръщам се към нашите сънародници, които живеят, работят или се намират на почивка в Турция, да запазят спокойствие, да се регистрират в системата на МВнР и да се свържат с българските задгранични представителства,  ако имат спешна нужда от съдействие", каза премиерът в заключение.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама