Рекорд на Гинес ще опитат да поставят играчи на табла в Албена

08:21, 16 юли 16 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Рекорд за Книгата на Гинев ще опит да поставят днес в курорта Абена играчи на табла.

 Точно в 10 часа ще се проведе опит за подобряване на световния рекорд за най-много играчи по обикновена табла на едно място в рамките на час. Броят на записалите се по телефона и чрез електронната си поща е над 400 души.

Рекордът в момента държи турския град Измир с 632 играчи,  поставен през 2011 година. Специално за събитието в родния курорт организаторите от Леопард Трейдинг са поръчали 500 уникални табли в синьо и бяло. Това ще даде възможност на максимум 1000 души да се включат в рекорда. Един от тях ще си тръгне и с 1000 евро, предоставени от братята Христо и Николай Арсови от Леопард Трейдинг. Сумата ще бъде дадена на късметлия чрез томбола в присъствието на нотариус.

Да хвърлят зарове в родния ни курорт и да станат част от уникалния табла час са пожелали едни от най-възрастните таблоиграчи в страната. Най-малкият участник е 4-годишно момче от София. Големи групи от Пловдив, Хасково, Ботевград, Габрово, София, Варна, Добрич и др. градове също са се организирали да присъстват на събитието. Фен клубът на Реал Мадрид в България също ще се включи в съботния табла ден. Специално за събитието пристигат и едни от най-запалените таблоиграчи от Букурещ. За настроението на присъстващите в спортната арена ще се грижат четиримата атрактивни водещи на Дарик кафе – Михаил Дюзев, Иво Райчев, Димитър Туджаров – Шкумбата и Мирослав Ненков.  За да бъде зачетен рекорда е необходимо да има повече от 632 участници, не повече от 10 процента от участниците да спрат да играят табла в рамките на часа за поставяне на рекорда. На всеки 50 участници да има по един стюард, както и двама независими свидетели.

Организаторите са осигурили 4 безплатни автобуса – два от Варна (пред Катедралата) и по един от Златни пясъци (паркингът "Старият дъб" над хотел "Адмирал") и Добрич (паркинга на хотел "България"), които ще потеглят в 8.30 часа към курорта.  Всички участници е необходимо да заемат своите места в спортната зала най-късно до 9.30.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама