Блокирани българи в Турция

08:59, 16 юли 16 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българи са блокирани в Турция след опита за преврат и не знаят кога ще могат да се приберат. Летищата са затворени, но все още никой не може да каже кога ще започнат да се изпълняват полетите. По гишетата дори няма служители. 

В сутрешния блок на БТВ се включи Снежана Аначкова, която е там с деца, състезатели по атлетика. Тя е с 6 момчета, а колежката й 6 момичета. Заедно  се намират в спортно селце в Турция, отишли за състезание.

"Охраняват ни много добре, разясниха, че ще продължи състезанието и днес имаме участие", поясни Аначкова. Притеснението им обаче е голямо, защото няма как да се върнат заради затворените вътрешни летища в страната.

Друга българка, която е блокирана на летището в Истанбул, е от Български червен кръст - Мариана Стоянова, сестра на водещия на ТВ-предаването “Другата България” - Георги Тошев."На пистата през нощта имаше танкове", сподели Стоянова пред камерата на Нова телевизия.

По думите й в момента на летището не дават информация за случващото се, гишетата са празни, няма и спец служители, които да проверяват хората и багажа на влизане. Стоянова се е свързала с консулството ни в Турция, но за момента дипломатическата ни служба няма как да й съдейства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама