Спортен празник в парк „Възраждане“ информира за болестта на Бехтерев

09:23, 16 юли 16 25 225 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спортен празник в столичния парк „Възраждане“ ще постави началото на информационната кампания „Не объщай гръб“ за болестта на Бехтерев.

Събитието ще бъде открито от волейболиста Евгени Иванов в 11 часа. То ще продължи и в неделя. И през двата дни всички, които страдат от болки в гърба, ще могат да се консултират със специалист.

Инициативата е организирана от Българското сдружение на болните от болест на Бехтерев. Тя има за цел да помогне за ранното диагностициране на причините за болката в гърба.

Спортният празник ще започне с демонстрационен волейбол мач на пациенти с болест на Бехтерев. И ще продължи с атрактивните игри като фризби, „Съблечи-Облечи се“, състезание със сапунени балончета, скачане с чувал, пренасяне на надуваема топка, преминаване през обръч.

Болест на Бехтерев или Анкилозиращият спондилит е форма на хронично възпаление на гръбначния стълб и сакроилиачните стави, причинено от автоимунен процес. Хроничното възпаление в тези области причинява болка и скованост в и около гръбначния стълб, включително врата и гърба.

Заболяването има различен ход – при някои хора то преминава по-леко, но при други протича със силни болки, което се отразява на общото качество на живота. В България хората с болест на Бехтерев са около 30 000 души.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама