Мобилно приложение помага за придвижването с градски транспорт в Русе

10:58, 16 юли 16 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нова рубрика с мотото „Проект на седмицата“ започва Startup Factory Русе. Ще бъдат представяни нови и интересни продукти на хора от Русе или от други места в България и света. Целта на инициативата е да популяризира и да подкрепи начинания, които носят обществена полза, развиват бизнес средата и служат за пример, че стартирането на бизнес е възможно за всеки с упоритост, постоянство и смелост.

Проектът на тази седмица е кръстен „Транспорт Русе“. Това е мобилно приложение, което е насочено към градския транспорт в Русе. То е достъпно напълно безплатно в интернет. Целта му е да помогне на живеещите в Русе да намерят близки спирки, да получат информация до къде могат да ползват градски транспорт от дадените спирки и кога ще дойдат следващите линии. Приложението би било полезно в различни случаи за всеки, който ползва публични транспортни услуги в град Русе.

Авторът на приложението Иван Димов и се занимава с уеб разработки от близо 5 години, като работи основно с езици като JavaScript (вкл. Node.js) и PHP. През това време работи и над различни проекти– от уебсайтове, web scraping, browser/IDE extensions до Desktop apps и mobile apps.

"Когато ползвам градски транспорт исках да има бърз начин да проверя коя е оптималната спирка, на която да отида, да проверя маршрута на някоя непозната линия и да видя колко ще трябва да се чака", разяснява пред Startup Factory идеята си Димов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама