Борисов: Имаме уверения, че българо-турската граница няма да бъде поставена под натиск

14:27, 16 юли 16 / Политика 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Имам пълните уверения, че българо-турската граница няма да бъде поставена под натиск. Това обясни премиерът Бойко Борисов, по време на брифинг в МС, след срещата между него и турския посланик Н. Пр. Сюлейман Гьокче.  

Министър-председателят Бойко Борисов изказа своите най-искрени съболезнования на близките на загиналите при опита за военен преврат в Република Турция вечерта на 15 юли. 

От своя страна посланик Гьокче благодари на министър-председателя за своевременната и адекватна реакция на граничните ни пунктове при опита за военен преврат. Дипломатът предаде специални поздрави от турския премиер Бинали Йълдъръми от негово име благодари на министър-председателя за деликатното и навременно изявление в нощта срещу събота.

Въпреки че към момента няма увеличен миграционен натиск по общата ни граница, по време на разговора между двамата стана ясно още, че двете държави ще си сътрудничат, ако се увеличи миграционният натиск по съвместната ни граница. Премиерът Бойко Борисов увери посланика на Република Турция, че България очаква мирна развръзка на ситуацията в съседна Турция.

"Имаме комуникация с турското правителствo, с премиера, с посланика. Имам пълните уверения на всички, че границата няма да бъде поставена под натиск. Заедно с турската страна продължаваме да я охраняваме", поясни премиерът след срещата. По думите му вече е разпоредил военния министър, главният секретар на МВР, началника на генералния щаб и с 230 войници допълнително да  подсилят "Гранична полиция" в региона, защото може да се очаква все пак натиск.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама