Радан Кънев пак председател на ДСБ. Поиска създаване на нов политически субект (обновена)

15:05, 16 юли 16 / Политика 25 244 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Радан Кънев беше преизбран за председател на ДСБ по време на Националното събрание на партията в Боровец. Той беше избран за 4-годишен мандат от 514 делегати.

"Повярвайте ми, че благодарността ми е искрена и че доверието е повече от залсужено. Повярвайте ми, за да знаете, че силата е във вас, а не в мен", каза след избора си Кънев.

На събранието беше избрано и национално ръководство на ДСБ - Членове на националното ръководство станаха общинският съветник в София Марта Георгиева, депутатът Борис Станимиров и Катя Панева. Бившите заместник -областни областни управители на Бургас - Цветомир Петков и на Смолян Зарко Маринов, проф. Велизар Павлов от Русе, Людмила Илиева от Горна Оряховица, председателят на предизборния щаб Стоил Яков, също станаха членове на ръководството. По право в списъка влизат председателите на най-големите организации в София- Вили Лилков, Пловдив - Йордан Иванов и на Варна – Васил Василев.

"Аз не ви баламосвам за да ме избирате за председател и депутат още много години", заяви Кънев и помоли за едногодишен мандат, при който да изпълни поставените цели. Той се ДСБ, че партията е успяла от "позиция на извънпарламентарна партия, без държавно финансиране, да осигурим лидерство на нашите идеи в българската политика".

При представянето на кандидатурата си, Радан Кънев представи три алтернативи пред делегатите. Едната е запазване на Реформаторския блок, което ще означава приближаване към властовите позиции. Другата е прекъсване на досегашните партньоства, а трета е "обещаното през 2013 г. консолидиране на гражданското общество и средната класа към нов политически субект в който ДСБ да запази своята идентичност", посочи Кънев.

„Допуснах огромна политическа грешка - да повярвам, че липсата на воля да се променят нещата може да се реши "от лични контакти с падишаха", каза пред делегатите Кънев преди да бъде избран, като допълни, че според него партията се е провалила в поставянето на ясни ограничителни линии, а сега е и в политическа изолация.

Той призна също, че намеренията за реформа в прокуратурата са били предадени, а програмата на Реформаторите за образованието и здравеопазването е била оставена да се решава от ГЕРБ. Кънев даде добра оценка само на двама от министрите на РБ - Даниел Митов и Николай Ненчев. Той обаче заяви, че тяхната работа е била компрометирана от действията на премиера Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама