Мач на „Нефтохимик“ открива новото футболно първенство в елита

16:13, 16 юли 16 / Спорт 25 244 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новият сезон в елита на българския футбол ще започне на 29 юли с двубоя между "Локомотив" (Горна Оряховица) и "Нефтохимик". Мачът ще се играе в Пловдив, тъй като стадионът в Горна Оряховица към момента не отговаря на лицензионните изисквания, съобщиха от БФС.

Двубоят, който противопоставя два от новаците в групата, изкачили се в елита по административен път, ще бъде предаван пряко по "Диема".

Такава ще е практиката с всичките първи мачове, показва програмата за първите три кръга, която беше публикувана днес на официалния сайт на Българския футболен съюз.

По договор притежаващата правата за излъчване "Нова броудкастинг груп" трябва да предава пряко по един двубоя на кръг по общодостъпен канал. Приоритетно това ще са срещите, които не предизвикват толкова голям интерес.

Вторият кръг ще бъде открит с нов мач на "Нефтохимик" - в Бургас срещу миналогодишния първенец в Б група "Дунав" (Русе). Стартът на третия кръг ще бъде даден с двубоя между запазилия мястото си в елита след бараж "Монтана" и кандидата за евротурнирите "Локомотив" (Пловдив).

Всички останали мачове ще се излъчват от каналите с платен абонамент "Диема спорт" и "Диема спорт 2". В първите три кръга ще има по два мача в петък, събота и неделя, както и един мач в понеделник от втория кръг натам.

Вторият петъчен двубой в първия кръг ще предложи столично дерби между "ЦСКА-София" и "Славия". В събота е дербито на Пловдив между "Ботев" и "Локомотив", което ще се играе в Бургас, както и мачът на новаците "Дунав" и "Верея" (Стара Загора), който ще се проведе в Разград.

В неделя "Левски" посреща "Монтана", а "Пирин" е домакин на "Черно море". Мачът между "Берое" и "Лудогорец" ще бъде насрочен допълнително заради участието на двата отбора в европейските клубни турнири.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама