ДСБ загрижени от непоследователността на Борисов в условията на заплахи за сигурността

16:29, 16 юли 16 / Политика 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ДСБ изразява загриженост от непоследователното поведение на българския премиер в условията на безпрецедентна криза и заплахи за националната сигурност. Това се казва в гласуваната резолюция на форума делегатите на XV събрание на ДСБ.По време на събранието лидерът в оставка на ДСБ беше преизбран за председател с почти пълно мнозинство.

В нея е записано още, че ДСБ трябва да издигне кандиадат за президент, който да получи широка гражданска подкрепа и да бъде гарант за националната сигурност и съдебната реформа.

Националния съвет на партията пък дава мандат за консолидация на РБ и подкрепа за единна кандидатура за президент на Блока. Също така ръководството на партията получи позволение ДСБ да участва в срещи на РБ еднинствено по тези две теми.

Бих отишъл да говоря за консолидация без особен оптимизъм, но други разговори с партиите от блока ще бъде губене на време, коментира Радан Кънев. След избора си той потвърди идеята за създаване на нов политически субект около ДСБ.

Националния съвет на партията доще ава едногодишен маднат за изграждане на алтернатива за същестуващата авториратрна власт с цел истинско реформаторско управление.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама