БСП в Петрич срещу Водната асоциация

16:36, 16 юли 16 / Политика 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Провеждане на референдум, на който хората да кажат желаят ли общинска фирма ВиК в Петрич да излезе от Областната водна асоциация в Благоевград, искат от общинското ръководство на БСП.

Петричкото дружество се присъедини към Асоциацията в края на миналия месец, след гласуване в Общинския съвет.

Социалистите в южния град застават твърдо зад интересите на жителите. Прогнозират, че с окрупняването на ВиК, цената на водата ще скочи драстично, така както стана в Кюстендилско, коментираха от червената централа в Петрич.

"Никъде, в нито един документ на ЕС няма записано, че кандидатстването по европроекти може да става само и единствено от членове на Водната асоциация, защото това би било елемент на дискриминация. Няма пречка Общината да кандидатства в каквито и да е проекти. Според нас истината е, че някои хора се целят евентуално в парите, които ЕС ще отпусне за развитието на водния сектор, а за тези пари Петрич ще има доста дълго да чака. Следващата стъпка е отдаването на фирмите в частни ръце - концесии", заявиха социалистите.

"Интересът е изключително голям, защото без вода няма живот и тя се продава ежедневно. Абсолютно сигурни сме, че цената на водата ще скочи не със стотинки, а в пъти. Убедени сме, че никой не може да даде гаранции за сериозни инвестиции по инфраструктурни проекти в общината, но сме сигурни, че с прилагането на сериозни управленски решения може да се оздравят всички фирми със социални функции и да се спре източването им", сочат в декралация от БСП.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама