ВУМ ще бъде домакин на първата Евро-азиатска докторантска лятна академия

16:40, 16 юли 16 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 18 до 24 юли във Висше училище по мениджмънт (ВУМ), ще се проведе Евро-азиатската докторантска лятна академия, чиито организатори са ВУМ и Университетът по мениджмънт в Алмати. За участието в академията пристигат близо 40 докторанти и преподаватели от организации и университети във Франция, Великобритания, Русия, Литва, Испания, Полша и др.

Церемонията по официалното откриване на събитието ще се проведе на 18 Юли, от 10 часа в сградата на ВУМ, град Варна.

Ще бъдат представени, както основната концепция на Евро-азиатската докторантска лятна академия (EDSA) , нейните основни цели и план за развитие, така и основните лектори - техните публикации и опит. Два дни от програмата (вторник и сряда – 19-ти и 20-ти) включва лекции във ВУМ, град Добрич.

Програмата на Евро-азиатската докторантска лятна академия (EDSA) ще включва многобройни лекции и семинари свързани с изследователски методи, аналитично академично писане, както и „философски“ анализ на научни данни и представянето им по грабващ вниманието начин.  Ще бъдат разгледани и опорните точки на изискванията за приемане на дадена публикация в академичен журнал. Безспорно най-интересната  част от програмата ще бъдат лекциите на тема „Научен метод, позитивизъм и интерпретации“, „Количествен и качествен методи или микс“, „Триангулация на различни масиви от данни“ и „Скиците като подход за изследване“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама