Веселин Марешки: Моето движение ще реши за президентските избори

17:55, 16 юли 16 / Политика 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новоучреденото национално освободително движение „За чиста и свята република“ ще реши през септември дали ще участваме на президентските избори и кой ще е кандидат. Това каза в предаването „Тази събота“ бизнесменът Веселин Марешки, който обяви през март, че ще се кандидатира за президент, а преди седмица - че се оттегля от надпреварата, защото липсвали сериозни кандидатури сред спряганите имена. „Присъствието на смислени и сериозни кандидати за поста на държавен глава като Владимир Кузов (бивш депутат), Кристалина Георгиева (еврокомисар), Борислав Ноев (бивш депутат), Мая Манолова (бивш депутат и омбудсман), Цецка Цачева (председател на НС), Радан Кънев (настоящ депутат), Луна (певица) и т.н. на практика показва несериозността, с която партиите гледат на тези избори. И опитът им за пълно обезличаване на президентската институция“, обясни преди дни бизнесменът.

Първият комитет на движението беше създаден в Добрич. През септември такъв ще бъде създаден и в София и тогава колективен орган ще реши дали ще участваме в президентските избори, уточни днес Марешки.

На въпроса дали негови служители от бензиностанции и аптеки не се били принудени под строй да се запишат в новото движение той отговори, че нито един негов служител не е член на новата формация. Ако бях използвал мои служители, в залата в Добрич щеше да има 1000 души, а не 300, уточни той.

Марешки лично ще финансира своето движение, ще разчита и на дарения. „Търсим дарения, когато станем стотици хиляди, милиони - всеки като даде един лев, ще съберем много пари“, допълни той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама