Летище "Ататюрк" е отворено за полети, но властите затвориха военната база "Инджирлик"

17:59, 16 юли 16 / Свят 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Държавният авиопревозвач Turkish Airlines съобщи, че е подновил полетите си от третото по натовареност летище в Европа "Ататюрк". Все още обаче има отменени полети на водещи авиокомпании до Турция заради нестабилната обстановка след опита за преврат в южната ни съседка. От компанията все пак предупреждават, че е възможно първоначално да има забавяне на полетите.

AFP пък съобщава, че авиобазата „Инджирлик“ в южната турска провинция Адана е затворена от турските власти от съображения за сигурност. Информацията е дошла от консулството на САЩ.  „Местните власти забраниха движението към и извън авиобазата „Инджирлик“. Токът е спрян“, съобщи американското консулство в Адана, след опита за преврат, предотвратен от властите. Базата се използва от САЩ и други страни от коалицията срещу „Ислямска държава“.

В момента пък тече среща на Съвета по национална сигурност на САЩ свикана от президентът на Барак Обама заради направения опит за преврат в Турция.

„Президентът ще проведе среща със своя екип по национална сигурност и разширен екип по външна политика, в която да го информират за ситуацията в Турция“, гласи съобщение на Белия дом.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама