Българка изгубена между посолство и консулство в Турция

18:00, 16 юли 16 / Политика 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Независимият депутат Георги Кадиев разказа в профила си в социалната мрежа Фейсбук за служител от фирмата на съпругата му, който е получил противоречиви насоки от посолството ни в Турция по време на опита за военен преврат в южната ни съседка.

"Служител на фирмата на съпругата ми бе в Истанбул вчера. В 00:28 часа звъни в посолството в Анкара. Мъжки глас й казва да тръгва за България. Час по-късно външно министерство препоръчва да се остане по хотелите, но тя вече е извън Истанбул", пише Кадиев.

След като стига до границата и се оказва, че тя е затворена служителят започва да звъни на мобилния телефон на консула ни в Одрин. Той обаче в продължение на почти един час не отговаря на обажданията на българския гражданин.

"От 05:47 до 06:28 пълно мълчание. В 06:30, явно наспал се, приема разговора за 10 секунди и затваря без коментар. После отново е неоткриваем", разказва депутатът.



След това служителката започва да звъни на стационарен телефон в консулството, даден й от външно министерство за спешни случаи. При направените пет опита за свързване обаче всеки път се е включвал телефонния секретар.



"Ужасно е, когато си в беда и разчиташ на държавата, а тя ти затваря телефона. Този път се размина, следващият може да загинат хора.", коментира Кадиев в профила си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама