Част от турските войници не знаели, че участват в опит за преврат

18:49, 16 юли 16 / Свят 25 247 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Войниците взели взели участие в опита за военен преврат в Турция, не са били информирани относно намеренията на своите командири, чиито заповеди са изпълнявали, предава Интерфакс, като се позовава на вестник „Хюриет“.

Според вестника много от военните на редовна служба, които били задържани след провала на преврата, са казали пред следователите, че не са имали никаква представа, че участват в такива събития

В социалните мрежи се появиха и постове на войници, които разказват, че са били информирани за голям атентат в центъра на града, както и че има заплаха за военната база и затова трябва да се приведат в пълна бойна готовност.

"Казаха ни, че се очаква атентан във военната база - приготвихме се с пълна бойна готовност. Казаха, че има голям атентат в центъра на града - тръгнахме да опустошим и опазим народа и държавата. След минути видяхме тълпа хора сивилни които ни нападнаха. След което ни обявиха Национални предатели...", пише човек на име Селахатин. Скоро след публикуването на този текст обаче профилът му е неоткриваме в социалната мрежа фейсбук.



Част от войници са разбрали какво се случва, след като са видели цивилните граждани да застават на пътя на танковете, пише вестника.

До момента са задържани повече от 2000 военнослужещи за събитията от петък срещу събота. В социалните мрежи се появиха и непотвърдени снимки на съблечени войници наредени един до друг на пода на баскетболно игрище в западните части на Турция.



 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама