Божидар Димитров: Местан трябва да е поласкан, че го нарекох турски шпионин

20:30, 16 юли 16 / Политика 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Учуден съм от това, че г-н Местан не се е почувствал поласкан от това, че съм го нарекъл „турски шпионин“. Аз съм бил български шпионин, гордея се с това. Така проф. Божидар Димитров коментира в ефира на "Радио К2" намерението на Лютви Местан да го съди за 681 лв., за това, че е го е нарекъл „турски шпионин“. 

По думите на проф. Димитров създаването на ДПС е едно от последните действия на Държавна сигурност, за да бъде овладяна енергията на българските турци. 

„В първите години след промените Ахмед Доган запази етническия мир, премахвайки от партията всички екстремисти като Мехмед Ходжа“, посочи Димитров. Според него впоследствие от ДПС са „прекалили с отрязаното им парче от баницата“. „Може би ДПС ще се коригират сега при новото ръководство или ще ги коригира Бойко Борисов“, завърши Димитров по темата за ДПС. 

„Това е една партия, създадена от едно чуждо разузнаване – турското. По всичко личи, че Ердоган стои зад ДОСТ, защото иначе посланикът на Турция не би си позволявал, заедно със своите хора, да ходи, да агитира, да упражнява натиск върху видни членове на ДПС за минат от другата страна под заплаха нещо да се случи с имотите им, със семействата им в Турция", коментира проф. Димитров партията на Местан.  

Директорът на НИМ допълни, че не знае дали Ердоган ще стои докрай с тях. "Някои казват, че след сближаването между Ердоган и Путин, Местан е свършен, но аз не мисля така“, коментира Димитров и заяви, че дори и само 1 - 2% да получи на изборите Местан, неговата партия би продължила да съществува. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама