Правителството реагира адекватно на ситуацията в Турция и "Брекзит", според Цветанов

21:00, 16 юли 16 / Политика 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българските институции реагираха много адекватно на случващото се в Турция, така и относно "Брекзит". Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред журналисти в Боровец, където провежда среща  със структурите на ГЕРБ в София-област предаде "24 часа".

По думите на Цветанов българските политици трябва да бъдат умерени в изказванията си и правителството да се придържа към законно избраните управляващи. 

"Осъществява се необходимата кореспонденция, за да бъдем спокойни, че е гарантирана стабилността и сигурността в региона и в България", коментира Цветанов. По думите му, случващото се все пак е притеснително. "Има допълнителни указания, дадени от премиера Бойко Борисов. Има военни, които са готови да окажат подкрепа на служителите на Гранична полиция. В момента няма засилване на мигрантския поток по границата", заяви зам.-председателят на ГЕРБ.

ДСБ и президентските избори

"С наближаването на изборите ДСБ явно се придържат към подкрепата си към БСП. Това е показателно от остротата на изказванията им към българския премиер и към ГЕРБ", коментира позицията на ДСБ Цветанов.

Структурите на ГЕРБ са готови за президентските избори, каза още зам.-председателят на ГЕРБ. По думите му, подготовката на партията за изборите за президент е започнала още след края на местните избори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама