Вандали започнаха да унищожават новите детски площадки (снимки)

17:22, 20 юли 16 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около месец, след като кметът Иван Портних похвали варненци, че повече пазят новопостроените детски площадки в междублоковите пространства, вандали започнаха да ги унищожават. Две от иначе симпатичните места за игра на малчуганите са били повредени през изминалото денонощие. За това служители на Община Варна вече са подали сигнал до Областната дирекция на МВР.

Първият случай е установен на площадката до бл. 44 в квартал „Чайка“. Там всички съоръжения за игри, пейките и масичката, противоударната настилка и паветата, са заляти с мазут. На място веднага бяха изпратени екипи от дирекция „Инженерна инфраструктура“, отдел „Дейности по защита на населението“, както и от кметството в район „Приморски“. Извършен е оглед, предприети са мерки за почистване на пострадалите съоръжения, съобщават от общината.

Детската площадка на ул. „Подвис“ между блокове 28 и 29 също е била обект на вандалски прояви. След подаден сигнал от граждани на място е установено, че масата, монтирана на площадката, е изтръгната от постамента и изхвърлена извън оградата. Съборена е и информационната табела на входа. Извършителят е установен от полицията.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама