Русенци с участие в международен младежки проект в Германия

07:50, 21 юли 16 25 420 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шейсет младежи от България, Германия, Франция, Полша, Ирландия и Босна и Херцеговина танцуваха, правиха анимация, писаха и пяха песни, спортуваха и приготвяха здравословна храна обединени от Международен младежки лагер в Борнхейм- Валбереберг, Кьолн, Германия, съобщават от пресцентъра на Община Русе.

Представители на българската група бяха младежи и младежки работници от Общински младежки дом – Русе, с ръководител Людмила Любенова. Темата на лагера беше преодоляване на стереотипи и сваляне на границите, които разединяват младите хора, опознаване на други култури и ценности. 

В продължение на единадесет дни участниците бяха част от различни уъркшопи – танци, музика и писане на песни, фитнес и здравословен начин на живот, фотография и анимация. Разучаваха се техники и методи свързани с танците, специфики при разработване и писане на песни, анимация, професионална фотография и др.

В последния ден на проекта, бе организиран концерт, в който бяха представени резултатите от уъркшопите. Освен с участие в интересните уъркшопи, младежите могат да се похвалят и с незабравимо посещение в Кьолн. Чрез игри, опознаваха града и посетиха забележителности.

Друг интересен момент от престоя в Германия, е организирането и представянето на танцов уъркшоп пред замъка в Брюл. Вдъхновени от изявата си, младежите повториха и потретиха флашмоба на ж.п. спирка и по време на пътуването си във влака, връщайки се към мястото, където са били настанени. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама