Майката на блъснатото от кмета на Трън дете иска справедливост. Свидетели са заплашвани с убийство

08:16, 21 юли 16 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вярвам, че разследвашите органи ще си свършат работата и ще има справедливост. Ивайло сега е добре.Това каза Анита Гълъбова майката на детето блъснато от кмета на Трън в ефира на "Нова тв". По думите й разследването е манипулирано и прокуратурата е направила услуга на кмета от ГЕРБ.

"Мисля че оттук нататък ще посещаваме психолог с детето заради инцидента", коментира още майката Анита.

Припомняме, че на 13 ноември м.г. кметът на Трън Станислав Николо блъсва с колата си 6-годишно дете. След осем месеца разследване се оказва, че малкият Ивайло сам се е блъснал в колата и поради това остава без далак. След разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров разследването започва да се води от Окръжна прокуратура-Перник.  Оказва се и че разследващият полицай е прикривал кмета на града. Всичко това става, след като във вторник сутринта “Нова телевизия” излъчи репортаж за случая, а късно вечерта премиерът Бойко Борисов коментира случая в профила си в социалната мрежа Facebook.

"Налице са данни за склоняване за лъжесвидетелства и закани за убийство, но не от самия кмет, и заплахи за уволнение на свидетели", това пък каза говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова. По думите й има промяна на показания от свидетели, които "са събрали кураж да кажат истината".

Майката разказа в ефир, че кметът нито веднъж не е звъннал да пита как е Ивайло. Тя обаче разказа, че той й е звънял да й каже, че е проблемна майка, че е осъдена и психично болна. Според нея има започнала кампания в социалните мрежи тя да бъде определена за неуравновесена. Самата тя пък работи като начален учител и възпитател, като след инцидента пък кметът е отказал да я наеме на работа.

По думите на Арнаудова, разследването не се е забавило и все още не е приключило. "Не смятам, че има подобна житейска ситуация, не съм имала такъв случай и това не невъзможно според мен. Дете на пътя винаги е опасност и всички водачи трябва да се съобразяват", отговори Арнаудова на въпроса дали е възможно дете да се блъсне в кола и да пострада толкова тежка.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама