Великотърновският фестивал идва в Казанлък

08:34, 21 юли 16 / Култура 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Участниците в Международния фолклорен фестивал във Великот Търново идват в Казанлък, съобщиха от Общината. Днес и утре от 19.00 часа те ще представят своите танци в казанлъшкия парк "Розариум". Днес пред на сцената ще се изяват представители от Мексико, САЩ и Чили.

Мексиканските танцьори от “Ballet Folklórico del Municipio de Ensenada” ще представят пред публиката в Долината на розите своя прочит на историята и традициите от северната част на страната.

Американците от “Komenka ethnic dance and music ensemble” щепресъздадат Карнавала „Марди Гра“ – Блажения вторник, празнуван по специален начин в Ню Орлиънс – люлката на джаза.

Пазателите на народните традиции от Чили – “Banda Renacer” идват в Казанлък с впечатляващо инструментално и танцово шоу.

В петъчната вечер в парк „Розариум“ ще свирят, пеят и танцуват артистите от фолклорната формация на Колумбия – “Fundacion Colombia Folklore”. Техният репертоар обхваща различни културни региони на латиноамериканската страна, представени с ръчно изработени местни музикални инструменти и традиционно облекло.

Великотърновският международен фолклорен фестивал е един от 270-те признати от Международния съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства - ЦИОФФ по света от самото си създаване. През годините форумът си  звоюва реномето на един от най-престижните за цяла Източна Европа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама