Андрей Райчев: Турция тръгна да прави Османска империя

09:03, 21 юли 16 / Политика 25 449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кандидатстването на Турция в ЕС е имитация, а основната им идея беше Османска империя. Това каза политологът Андрей Райчев по „Нова тв“ в коментар за ситуацията в Турция след провилилия се метеж и ответните действия на правителството. Райчев обаче е категоричен, че идеята на неоосманизма не е завзимане на територии.

„Турция тръгна да прави велика сила. Не като Русия и Китай, а която да улови Исляма“, обясни Райчев и допълни, че заради това страната се е скарала с Израел и е свалила руски самолет. По думите му сега се провежда „изкореняване на лошите“, които са проникнали навсякъде, а едни хора от правителството на Ердоган пишат в списъци кой е „лош“.

Според журналистът Илхан Андай, президентът на Турция Ердоган печели от обявяването за възможно връщане на смъртното наказание в страната.

„С течение на времето и той, и партньорите в ЕС и НАТО ще направят отстъпки. В това време обаче около 100 000 човека ще бъдат освободени от позициите си в държавните структури“, коментира Андай. Той напомни, че един ден преди метежа, съветни на руския президент Путин е бил в Мармарис при Ердоган.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама