Тече полицейска проверка за търговия с павета от пловдивските улици

09:51, 21 юли 16 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отдел "Криминална полиция" към ОД на МВР в Пловдив извършва проверка във връзка с медийна публикация, че паветата от пловдивските улици се продават в сайтове за търговия по интернет.

Проверката е възложена от Районна прокуратура - Пловдив, която вчера се самосезира по публикация със заглавие "Търгуват в нета градските павета" в пловдивски вестник. Срокът за извършването й е седем дни.

От Районна прокуратура - Пловдив, е дадено указание да се установи начинът, по който паветата са били продавани, съхранението им, лицата, които са ги предлагали в интернет и др.

Припомняме, че през последните години паважът по няколко ключови пловдивски артерии бе заменен с асфалт, а паветата, по думите на кмета Иван Тотев, се съхраняват на склад.

Според градоначалника извадените от бул. "Македония", ул. "Петко Д. Петков", бул. "Васил Априлов" и др. гранитни кубчета се използват за оформяне на пешеходни зони като тези в квартал "Капана", за тротоари и алеи в паркове. Тотев бе категоричен, че паветата не се продават.

В статията, станала повод за самосезиране на прокуратурата, обаче се твърди, че обяви за продажба на паветата са пуснати поне в 10 сайта и доста хора вече са си купили.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама