Ремонтират гимназията по енергетика в Гълъбово

09:54, 21 юли 16 25 436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Да бъде ремонтирана Професионалната гимназия по енергетика и електротехника в Гълъбово, гласуваха общинските съветници.

Те подкрепиха решение община Гълъбово да кандидатства за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020“ с проект за основен ремонт на Гимназията. Учебната сграда е на 3 етажа със застроена площ 586 кв.м, притежава физкултурен салон и учебна работилница. Данъчната оценка на имота е 730 хил. лева.

По предложение на зам.-кмета на общината Димитър Василев общинските съветници определиха като средищни общински училища: I-во и II- ро основно училище и СОУ  „Васил Левски“. Утвърдиха се и маломерните паралелки в Основно училище „Св.св. Кирил и Методий“ в с. Обручище.

Единодушно е прието и придобито вещно право на строеж за изграждане на аварийно съоръжение и корекция от инфраструктурата на р. Сазлийка, от устието на р. Соколица до Гълъбово. По предложение на председателя на Общинския съвет Светла Боянчева бе одобрено създаването на Общинска комисия за обществен ред и сигурност.

На сесията присъства и областният управител Георги Ранов, който изрази  задоволство от деловата и компетентна работа на общинските съветници. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама