Губернаторът на Индиана Майк Пенс прие да бъде вицепрезидент на Доналд Тръмп

09:54, 21 юли 16 / Свят 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предложеният от Доналд Тръм кандидат за вицепрезидент на САЩ Майк Пенс прие официално номинацията си по време на третата вечер на конференцията в Кливлънд. Двама републиканци ще се изправят заедно в битката за Белия дом през ноември.

Този сравнително непознат мъж, в момента губернатор на Индиана, бе избран от Тръмп минлата седмица, отбелязва АФП, а кандидатурата му беше подкрепена в сряда от делегатите.

Изненадата в последния ден на републиканския конгрес обаче предизвика Тед Круз. Основният съперник на Тръмп в досегашната надпревара беше бурно освиркан от делегатите, след като не даде подкрепата си за милиардера. Круз честити на Тръмп, че си е осигурил номинацията на партията за президентските избори, но все пак не го подкрепи, изграждайки речта си около консервативните принципи.

За сметка на това влиятелният сенатор републиканец от Флорида Марко Рубио, който бе сред основните съперници на Тръмп в предизборната надпревара, за първи път изрази подкрепата си за него.

Днес Доналд Тръмп ще закрие четиридневния Конгрес на републиканците с реч, с която формално ще стане кандидат за президент на САЩ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама