С танци и заря завърши Панаирът на киселото мляко в Разград

10:02, 21 юли 16 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Много екзотични танци, кръшно право хоро и многоцветна заря сложиха късно снощи финалния щрих на Панаира на киселото мляко и фестивала на художествените занаяти в Разград.

В третата фестивална нощ стотици жители и гости на града се докоснаха до фолклора и културата на Аржентина, Китайско Тайпе и Бразилия. Многообразието и красотата на родния фолклор представиха танцьорите от Средношколската формация „Лудогорска младост“ към Капанския ансамбъл и децата от „Хорце“ към Центъра за работа с деца.

Преди официалното закриване на културното събитие на сцената се качиха художествените колективи, които през трите празнични дни представиха красотата на своите фолклорни традиции. На сцената бяха също Кралят и Кралицата на панаира – Надина от Аржентина и Цветомир от Разград.

Ръководителите на всички участници във фестивалните вечери на Панаира на киселото мляко, в дефилетата и в откритата сцена "Танцувай с нас" получиха благодарствени грамоти за участие. Те бяха връчени лично от кмета д-р Валентин Василев. Той благодари на всички фолклорни състави, участвали в 15-то поред издание на Панаира, на екипа, работил по организацията на проявата, както и на всички приятели, помагали това да се случи. В последната фестивална нощ пожеланията на всички танцьори и гости бяха "До нови срещи, Разград!".

Както всяка година и тази през трите панаирни и фестивални дни Разград бе завладян от цветни багри, екзотични танци и феерия от звуци. Градът се превърна отново в столица на киселото мляко и на световния фолклор. Жителите и гостите на Разград имаха възможност да опознаят традиционната музика, песни и танци на Аржентина, САЩ, Мексико, Чили, Колумбия, Китайско Тайпе и Бразилия. Бурни аплодисменти получиха изпълненията и на различните състави от Разград.

Трите панаирни  и фестивални дни бяха изпъстрени и с множество разнообразни прояви - забавни състезания, демонстрации, конкурси и концерти.

Четири делегации посрещна д-р Валентин Василев, които се включиха в панаирните дни тази година. Първи в деня на откриването пристигнаха Жаклин Прието и група с 39 фрнески туристи от побратимения на Разград град Шалон ан Шампан. Мадам Прието получи от кмета плакет, като символ на дългогодишно приятелство. По-късно в протоколна среща ръководството на общината се срещна и с зам.-кмета на румънския град Слобозия – Мусат Габриел и Пуя Георгиу –съветник на кмета на общината. Общинският съветник Гюлтен Ярбасан от Авджълар, заедно с нейното семейство бе приета от кмета също първия ден от Панаира. Втория панаирен ден към гостите на Разград се присъедини и делегация от Кълъраш.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама