В Иракли се строи, алармират граждани. Министерството - няма такова нещо

10:16, 21 юли 16 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На Иракли - един от трите диви плажа, на които в началото на март депутатите забраниха със закон всякаква стопанска дейност и обществени мероприятия, се строи отново, съобщава "Дневник". 

Само на няколко метра от морския бряг, в най-северната част на плажа, се извършва строителна дейност, твърдят граждани. От Министерство на регионалното развитие и благоустройството обаче нямат информация за строителство в този район на дивия плаж.

Така се стигна до проверка от Регионалната дирекция за национален строителен контрол в Бургас. Инспекторите обаче не установяват строителство на Иракли. 

Проверката е направена на 15 юли. В същия ден в редакцията на "Дневник" пристига видео, показващо как се работи по нов строеж на метри от морския бряг. Друг клип, заснет отново на 15 юли, показва, че в разгара на туристическия сезон продължават и строителните работи за ваканционно селище, което дружествата "Емона 2000" и "Дарс инвест" строят в местност Кладерите, на метри от плажа на Иракли. Там планът предвижда да има 9 едноетажни и 5 двуетажни бунгала и басейни, както и ваканционен клуб с къщи, ресторант и басейни.

От министерството уточняват, че контролът дали се строи по време на летния сезон, когато това е забранено, е в правомощията на община Несебър. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама