От "АБВ" предлагат русенските ученици да ползват безплатно градския транспорт в общината

11:15, 21 юли 16 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Инициативен комитет, съставен от членове на партия "АБВ" - Русе, предлага Общински съвет да приеме промени в Наредба 14, чрез които да се предостави възможност на учениците до 12 клас да ползват безплатно градския транспорт на територията на Община Русе. Те са изпратили отворено писмо до медиите, с което се приканват всички граждани да подкрепят на предложението.

Писмото е подписано от Стелиян Стефанов - председател на общинската сттруктура на АБВ, художникът Володя Кенарев, Любен Попов - член на гражданския съвет на партията, Румен Януаров - бивш директор на Бюрото по труда и кандидат за общински съветник, и Илона Русева - председател на женския клуб на партията в града.

Прилагаме пълния текст на отвореното писмо:

Уважаеми съграждани,

Oбщината е социална организация с функции, свързани с обслужването на общите интереси на гражданите на общината, чрез контрол на достъпа до публични блага и ресурси. Ние като гражданско общество трябва да променим съществено „ дефектната демокрация “, която е обсебила политическата система и ни заблуждава с някои елементи на демокрация. Общината трябва да осигури правото на образование и възпитание с цел пълно разгръщане на човешката личност, взависимост от индивидуалните възможности. Образованието дава равни шансове за бъдещето на всеки отделен гражданин и е лично застраховане против безработица. Инвестициите в образованието са съществени инвестиции в личната свобода и в потенциала на общественото развитие. Ефектът от тях много често се забелязва след по-дълги периоди от време, но ние трябва да постъпим далновидно и във този дух ви призоваваме да подкрепите нашата инициатива. Ние поставяме предложение пред Общинският съвет на Русе за промяна на Наредба 14, с която  да се предостави възможността на всеки учащ до 12 клас да пътува безвъзмездно на територията на община Русе с обществения транспорт. Инициативният комитет призовава всички граждани на община Русе да се подпишат в подкрепа на предложението, за да може нашето бъдеще да има по-добър достъп до образователната система.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама