“Патриотите” искат Корана да се проповядва на български

11:50, 21 юли 16 / Политика 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Депутатите от “Патриотичния фронт” внасят законови промени, според които всички проповеди на територията на страната трябва да се извършват само и единствено на български език. Избраниците уточниха, че са предвидили и възможността за симултанен превод, ако папата реши да ни посети.

Ако промените бъдат приети, в ръководствата на вероизповеданията няма да могат да участват чуждестранни граждани, а проповедите ще се правят само от духовници, които са преминали успешно изпит в България.

Сред останалите промени са и забрани чужди граждани, институции, правителства, НПО или техните филиали у нас да правят дарения за което и да е от вероизповеданията. Забраняват се и даренията от анонимни лица, както и от български фирми, в което участие имат чуждестранни граждани. Нарушение на разпоредбата ще се наказва с от 3 до 10 години затвор.

Държавните и общинските субсидии пък вече няма да могат да се ползват за обезпечение при сделки или при теглене на кредити.

“Патриотите” предлагат още пред всеки храм да има и българско знаме. Промените все още не са обсъдени с останалите партии от управляващото мнозинство, уточни съпредседателят Валери Симеонов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама