Гръцките ВМС засилиха контрола в Егейско море

13:36, 21 юли 16 / Свят 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гръцките военноморските сили засилиха контрола в Егейско море след появилата се информация, че турски военни, организирали опита за преврат в страната, са се насочили с надуваеми лодки.

Българското издание в Гърция „Български новини“, цитирайки медиите в страната, обяви, че информацията е невярна, тъй като лодките с предполагаемите бегълци са останали в турски териториални води.

Въпреки това, моенното министерство е повишило бойната готовност в района и всичко се следи под лупа. Засилена е охраната на остров Сими, който се намира само на 10 мили от турския бряг и именно там се предполагаше, че ще направят опит да влязат метежниците.

Гръцките военни следят всяко движение в Егейско море и са в готовност да се намесят веднага.

Същевременно в повишена готовност са армията и полицията в областта Еврос, където се намира сухопътната граница с Турция, за да се предотврати евентуален опит за прехвърляне на турски военни в Гърция.

Властите предполагат, че има риск военни, участвали в преврата, да се опитат да влязат на гръцка територия в малки групи от двама или трима души. Щателни проверки се извършват от силите на реда в целия район Еврос.

Днес в ранния следобед пред съда в Александруполис ще бъдат изправени турските военни, влезли нелегално в Гърция с хеликоптер. Задържаните дори тази нощ бяха прехвърлени в Кавала от съображение за сигурност, а от рано тази сутрин подсилени полицейски части охраняват съдебната сграда в Александруполис. Пред нея са камерите на турските медии, които очакват решението на гръцките магистрати.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама