За първи път в Шумен организират нощно карнавално шествие

13:45, 21 юли 16 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нощно карнавално шествие ще се организира за първи път в Шумен. Проявата е предвидена в рамките на програмата на ІХ Международен карнавал на плодородието.

Това оповести днес на заседание на Постоянната комисия по култура към местния парламент ресорният зам.-кмет Найден Косев.

Освен традиционното дневно карнавално шествие този път се организира и нощна феерия.

Индивидуални изпълнители и танцови състави от Чехия, Украйна, Молдова и Грузия са потвърдили до момента участие в традиционният за Шумен карнавал. Тази година той ще се проведе във времето между 30 септември и 2 октомври. Гостите от страната и чужбина обаче ще бъдат посрещнати на шуменска земя три дена по-рано.

Местната власт обмисля и партньорство с националните медии за пълно отразяване на културното събитие, като идеята е да се рекламира Шумен и региона.

За реализиране на деветото издание на Карнавала на плодородието са заделени 60 хил. лева от местната хазна. Това е най-скъпото събитие от културния календар за 2016 година, което Общината организира. В тази връзка зам.-кметът Найден Косев информира общинските съветници за текущото изпълнение на бюджета за първото полугодие на годината в сферата на културата, младежките дейности и спорта. “Спазваме стриктна дисциплина при харчовете и приходите. За момента сме на 47% от бюджета”, коментира Косев и добави, че няма и не се очаква да има прехвърляне на пари от една за друга дейност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама