Корейци се интересуват от минералните извори в Бургаско

14:12, 21 юли 16 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Инвестиционният потенциал и многобройните възможности за туризъм в област Бургас бяха основна тема на разговор между областния управител Вълчо Чолаков и делегация начело с Негово Превъзходителство Шин Бунам, посланик на Република Корея. Официалното посещение на новоназначения дипломат имаше за цел да затвърди създадените добри партньорски отношения и да обсъди нови сфери на сътрудничество.

Гостите проявиха интерес към минералните извори в областта и техните лечебни свойства. Чолаков отговори на въпроси, свързани с възможностите за инвестиции във винопроизводствения сектор в района и заяви готовност за съдействие при проявен конкретен интерес. „Област Бургас е сред най-бързо развиващите се в страната. Туризмът е традиционен отрасъл и се гордеем с разнообразните възможности за отдих, които можем да предложим. Всеки нов инвеститор, предпочел нашия регион, ще срещне пълно съдействие от страна на институциите по отношение на необходимите процедури“ - заяви областният управител.

В края на срещата, както протоколът изисква, двете страни си размениха подаръци, свързани с историята и културата на народите им. Книга, описваща чудесата на България, и реплика на Най-старото злато в света (4400-4100 г.пр.Хр.), открито по българското Черноморие, подари областният управител на посланик Шин. От своя страна гостите подариха традиционния за Корея чай от женшен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама