Премиерът: Сигурността в страната изисква бързата реакция на всички институции

14:12, 21 юли 16 / Политика 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Динамиката и мащабът на събитията в света през изминалите седмици и множеството предизвикателства, пред които сме изправени, изискват бързи реакции от всички нас – служби, управляващи и граждани, за да гарантираме сигурността в страната ни. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на конференция, която отчете резултатите от Срещата на Върха на НАТО във Варшава.

Събитието се проведе във Военната академия „Георги Стойков Раковски“. Премиерът Борисов и висшите военни обсъдиха мерките, които правителството и службите предприемат по отношение на събитията в Турция.

„Продължаваме да работим заедно с министър Ненчев и благодаря за помощта по границата на всички военни, които се включиха – справиха се чудесно в съвместните действия с МВР“, заяви министър-председателят. Той отчете, че към момента обстановката на българо-турската граница е спокойна.

На събитието присъстваха министърът на отбраната Николай Ненчев, началникът на отбраната генерал Константин Попов, както и командири и заместник-командири на видовете Въоръжени сили и военни формирования от Българската армия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама