Министрите на туризма и МВР със списък в реално време кой е настанен в хотелите

14:57, 21 юли 16 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министрите на туризма, на вътрешните работи, общините, Националната агенция по приходите (НАП) и председателя на Националния осигурителен институт (НОИ) вече ще имат достъп в реално време за настанените в хотелите. Това стана с приемането на първо четене на промени в ресорния закон с единодушие от депутатите.

Новото изикване влиза в сила за всички места за настаняване, освен в туристическите хижи, туристическите информационни центрове, туристическите спални, ротелите, ботелите и флотелите, които ще трябва да водят регистъра на хартия. Един път дневно обаче и те ще трябва да влизат в публично достъпна система, откъдето да въвеждат данните.

Изключение се предвижда за обектите, намиращи се в труднодостъпни и отдалечени райони, и за които липсва комуникационна свързаност, вписването да се извършва веднъж седмично. Тези райони се определят от министъра на туризма и се публикуват на интернет страницата на Министерството на туризма въз основа на данни от Комисията за регулиране на съобщенията.

Регистърът ще се води в две категории - за гости от страни от ЕС и за такива от трети страни, като за последните ще се изискват по-подробни данни.

Данните ще бъдат достъпни и до НАП с цел осветляване на сектора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама