Издирваният от Турция за тероризъм кюрд иска да е при близките си в Бургас, съдът не разреши

15:27, 21 юли 16 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Издирваният от Турция за тероризъм Микаил Алмис иска да се измени мярката му в „домашен арест“ и да остане при близките си в Бургас, където са наели апартамент. Днес Апелативният съд в града разгледа жалбата му срещу определение на Окръжния, с което му е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ до приключване на производството по екстрадиция. Припомняме, че Алмис е издирван в Турция за членство в ПКК и извършване на терористично нападение над турски села през 1995 г.

Защитникът на Алмис счита, че той е доказал пред българския съд с образцовото си поведение, че уважава законите на местните институции. Адвокатът посочи, че на клиента му трябва да бъде взета мярка „домашен арест“ и да остане при неговите близки, които са в Бургас.

„От един месец съм задържан тук. Мисля, че исканията за екстрадицията ми са неоснователни. Бих желал да остана тук при близките ми до процеса. Моля да бъде наложена по-лека мярка спрямо мен“. Това бяха думите на Микаил Алмис в съдебната зала.

Според прокурора обаче жалбата на Микаил Алмис е неоснователна. Той посочи, че трябва да се потвърди определението на Бургаския окръжен съд, с което е постановена най-тежката мярка „задържане под стража“. Мотивите са, че обвиняемият би могъл да се укрие или да извърши ново престъпление.

Апелативният съд не уважи жалбата на Микаил Алмис и го остави в ареста. В понеделник от 09:30 часа се очаква да се гледа делото за екстрадицията му в Бургаския окръжен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама