Руските лекоатлети аут от Олимпиадата в Рио

15:28, 21 юли 16 / Свят 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Руските лекоатлети няма да участвата на започващит след две седмици Олимпийски игри в Рио де Жанейро. Това стана ясно, след като днес Спортният арбитражен съд в Лозана подкрепи решението представителите на страната да не бъдат допуснати до турнира. Причина за наложената от Международната асоциациа на атлетическите федерации санкция бехя твърденията, че в Русия има развита допинг програма, покровителствана от правителстовото.

Членството на Руската федерация по лека атлетика бе прекратено от IAAF, след публикуването на независим доклад, който откри доказателства за широкомащабна схема за използване на допинг.

Националният олимпийски комитет на Русия и 68 лекоатлети обжалваха това решение, но след като изслуша представените доказателства и от двете страни CAS постанови, че забраната може да остане в сила.

В същото време Международния олимпийски комитет (МОК) обмисля пълна забрана за участие на всички руски спортисти на Игрите в Рио, след като преди дни бе публикуван втори доклад, уличаващ руската държава в подпомагане на схеми за употреба на допинг.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама