Кметът откри новите асансьори на болницата в Търговище

15:31, 21 юли 16 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три нови асансьора бяха открити официално днес в Многопрофилната болница за активно лечение в Търговище. Съоръженията са дарени от дружествата на група „Шишеджам”, информираха от пресцентъра на общинската администрация.

Лентата преряза кметът д-р Дарин Димитров и ръководителите на заводите за стъкло Зеки Будак, Муамер Акзиран, Мухсин Мироглу. На  събитието присъстваха още секретарят на Община Търговище Христалина Халачева, заместник областният управител Стефан Иванов,  медицински служители.

Изпълнителният директор на МБАЛ д-р Иван Светулков изказа огромната си благодарност и заяви, че направеното дарение няма аналог в историята на болницата. То е на стойност 140 000 лв.

Кметът също благодари за направената инвестиция в модерни съоръжения. „Дарението в отговор на молбата на болничното ръководство, е доказателство за ангажираността на фирмите към проблемите на Търговище.  Показва тяхната съпричастност и дано послужи за пример и на други предприятия от града ни, защото болницата е на всички ни. Осигуряването на добра материална база е сериозно предизвикателство пред здравния сектор и подкрепата на бизнеса е изключително ценна и желана”, допълни той.

Сред първите приоритети на групата „Шишеджам” е реализирането на социално отговорни проекти в сферата на здравеопазването и с насока към подрастващите, за развитие на  ценностната система на обществото в държавите, в които присъства и работи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама