Прокуратурата в Пловдив задържа двама мъже за отглеждане на канабис в четири ниви

15:38, 21 юли 16 25 445 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми Петър А., на 37 г., и Илия Г., на 32 г., за това, че в съучастие и като съизвършители са отглеждали растения от рода на конопа в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила.

Двамата обвиняеми са били задържани на 19 юли 2016 г. в землищeто между селата Красново и Мало Крушево, обл. Пловдив. До момента е установено, че те отглеждали общо 380 растения канабис в четири ниви, сред гориста местност, и близо до язовир. Част от тях били засадени в чували, а други в земят , като височина им била от 18 до 160 сантиметра.



При извършения оглед са открити различни принадлежности за отглеждането на канабис – пластмасови бутилки, тел, найлон, лопата, мотика, лейка, торове и др. До язовира била изградена система за напояване на растенията от водна помпа и маркучи, стигащи до нивите, които двамата обвиняеми поливали през няколко дни.



Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив се извършват процесуално-следствени действия. Обвиняемите са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа.

Утре Районна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.   

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама