Столичната община даде 160 000 лв. за тоалетна в Борисовата градина

15:38, 21 юли 16 25 504 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Столичната община е заплатила 160 000 лв. за ремонт на обществена тоалетна в Борисовата градина. Това обяви зам.-кметът по екологията Мария Бояджийска. Оказа се, че новата придобивка в парка работи още от месец май. 



Тя е изградена в рамките на мащабен ремонт, който кипи в парка. От две седмица засилени ремонтни дейности се извършват на една от емблематичните площадки в Борисовата градина. Площадката със Слончето трябва да е изцяло обновена до 15 август.



Проектът е там да бъдат изградени два основни сектора от детски съоръжения - за деца до 3-годишна възраст и за всички над 3 години. Реставрация ще има и за пластиките на слона и костенурката, които са паметници на културата.



"Тези два елемента са силно увредени, от времето имат сериозни пукнатини, те трябва да бъдат репарирани и възстановени. Съответно специалисти, които имат необходимите лицензи за извършване на такъв тип дейности, ще бъдат ангажирани паралелно с изпълнението на строително-монтажните дейности", разясни Мария Бояджийска и подчерта, че ще бъдат запазени на местата им, на които всички сме свикнали да ги виждаме. 



Възстановяването на детската площадка ще струва на общината около 350 000 лева.

"Приключихме също така с ремонта и изграждането на тоалетната, която е в непосредствена близост. Това е един комплекс от мерки по проекта за възстановяване на Борисова градина", похвали се заместник-кметицата. 



Сред предвидените "новости" за парка през тази година е ремонт на всички алеи от централния вход до Слончето. Общо 20 000 кв.м. обновени алеи от октомври, обещават от общината. И добавят, че ремонтните дейности ще бъдат поетапни, за да не се причинява неудобство на гражданите. 



План има и за преместваемите търговски обекти на Борисовата градина, съгласно който ще бъдат обявени конкурси, за да се предприемат съответните действия за сключване на договори за отдаване под наем. Разположените в момента около Слончето заведения са без законосъобразни договори и не отговарят на визията и концепцията на парка. 

От общината разкриха, че готвят още един мащабен ремонт на емблематично място в столицата - Зоологическата градина. Той ще започне от домовете на хищниците, което ще излезе около 1.3 млн лв. на общината. Очаква се до края на годината дивите животни да са в ремонтираните си клетки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама