Оставиха в ареста тримата младежи, обвинени в опит за убийство на свой връстник (обновена)

16:42, 21 юли 16 / Политика 25 1482 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийски градски съд наложи най-тежката мярка "задържане под стража" на тримата побойници, обвинени в опит за убийство на 17 годишния Християн. Побоят над него беше нанесен в понеделник вечерта в кв. "Гео Милев" в столицата. Ако вината на тримата побойници бъде призната има възможност да получат най-тежката присъда - доживотен затвор без право на замяна. Мярката може да се обжалва в 10-дневен срок.

Съдът не уважи искането на защитата да пусне на свобода Алекс Соколов-Тапата на 14 г., Теодор Якимов на 18 г. и Явор Първанов на 20 г. Съдията реши, че има опасност те да извършат друго престъпление. Друга причина за задържането им е и зачестилите хулигански прояви на младежи, както и че деяниято, за което са обвинени е извършено на публично място, в светлата част на деня, а също и че има достатъчно доказателства, че те са извършили престъплението.

От разпита на свидетели станало ясно, че групата, която нападнала Християн не е била предизвикана по никакъв начин. Оказва се също, че най-малкият, Алекс, е действал най-жестоко от тримата, като според свидетел той е останал до последно да нанася удари в главата на пострадалия ученик. Също така това не е първото му провинение, като съдът обясни, че той е имал до момента пет възпитателни проверки заради престъпления.

От показанията става ясно още, че Якимов пък имал в себе си брадва, с която започнал да нанася удари на Христо, а пък Явор Първанов е този, който е инициирал побоя. Според съда е чиста случайност, че инцидентът не е имал фатален завършек.

"Никой не го бият без да го провокират", коментира след заседанието Божидар, бащата на малкия Алекс, като обясни, че синът му страда от дислексия. Попитан какво би казал на родителите на бития Християн, той отговори, че съжалява. Бащата разказа, че компанията на сина му е лоша и той явно гледа да им подражава, както че и друг път са имали проблеми с него. Алекс имал и проблеми в училище. Той обаче допълни, че всички опити на него и съпругата му да се справят с проблемния си син, са били успешни и не знае какво повече могат да направят.

"Надявам се това да му послужи като урок", допълни бащата. Също така разказа, че съпругата му има заболяване и е на инжекции с лош страничен ефект и Алекс се грижил за нея, докато той е на работа.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама