Връща се забраната за движение на МПС над 12 тона по автомагистрала „Тракия“ и Пловдив-Смолян

16:49, 21 юли 16 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От днес, 21 юли, АПИ връща забраната за движение на тежкотоварните МПС над 12 т по всички автомагистрали и първокласни пътища.  Ограничението важи и за автомагистрала „Тракия“ и пътя Пловдив-Смолян. Решението влиза в сила от този петък – 22 юли.

Основен мотив са няколкото тежки пътнотранспортни произшествия с участието на товарни камиони, възникнали през юли, след отмяната на лятната забрана. Според посочените данни в жалбата само на 13 юли 2016 г. са станали 3 тежки ПТП с участието на 5 камиона.

Сред другите мотиви за повторното въвеждане  на забраната са: засиленият трафик през летните месеци в дните петък и неделя, изключителната опасност и предпоставки за ПТП заради неправилни изпреварвания и дълги колони, предизвикани от тежкотоварните автомобили, както и предпоставките за инциденти, които се създават от хилядите транзитни турски граждани, които преминават по направлението ГКПП „Калотина“ - ГКПП „Капитан Андреево“.

След въведената промяна отново влизат в сила следните ограничения:

                - за периода до 15 септември се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 т в петък - от 17 ч. до 20 ч., и в неделя - от 14 ч. до 20 ч.

                - в периода от официални празници до 1 януари 2017 г. се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 т в последния ден преди празници – от 16 ч. до 20 ч. и последния почивен ден - от 14 ч. до 20 ч.

Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама