По два месеца затвор за 8-те турски военни, избягали в Гърция след неуспешния преврат

17:10, 21 юли 16 / Свят 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съдът на Александруполис остави за два месеца в ареста осмината турски военни, които избягаха с хеликоптер в Гърция след опита за държавен преврат, съобщават туските медии.

Според АФП гръцкият съд е постановил условна присъда за незаконно преминаване на държавната граница.

Войниците бяха доведени пред магистратите при изключителни мерки за сигурност, отбелязват медиите в страната.

Турските официри се признаха за виновни за нелегалното преминаване на границата и нарушение на въздушното пространство на Гърция. Пред съда осемте войниците, идентифирицали като като двама майори, четирима капитани и двама сержанти първи ранг, заявиха, че са избягали в Гърция в опит да спасят ранени.

Отбелязва се, че до изтичане на срока гръцките власти ще решат въпроса дали да експулсират военните в Анкара. Турските бойци са поискали политическо убежище.

Адвокатите на турските военни смятат, че решението за екстрадиция може да се повлияе от дискусията за връщане на смъртното наказание за участниците в опита за преврат.

Турските офицери кацнаха в Александруполис на 16 юли с военен хеликоптер след провала на опита за държавен преврат в Турция. Те подадоха сигнал за помощ и помолиха за извънредно кацане. Военните отричат да са съпричастни с метежа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама