Кметът на Разград ще сезира компетентните органи за нередности в ОП „Разградлес”

17:24, 21 юли 16 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Разград д-р Валентин Василев ще сезира компетентните органи за установени нередности и несъответствия в Общинското предприятие „Разградлес”.

На пресконференция днес д-р Василев заяви, че сигналът до органите ще бъде въз основа на постъпила докладна записка от новия директор на общинското предприятие инж. Милена Манева. С документа тя го информира за извършена инвентаризация на имуществото на предприятието, при която са констатирани съмнения за липси.

Подробности обаче за това в какво точно се изразяват нарушенията не бяха дадени нито от кмета, нито от директора на „Разградлес”, която също присъства на пресконференцията. Кметът каза, че в момента нямат право да коментират каквото и да е било повече, това ще стане след като материалите бъдат предадени на съответните компетентни органи.

Единственото, което бе уточнено бе, че по време на инвентаризацията са установени липси на дълготрайни материални активи, а за някои не е сигурно, че съответстват на това, което е по документация. По думите на инж. Манева тези липси в момента оказват влияние на работата на предприятието.

Тя коментира още, че в началото на инвентаризацията е имало служители, които са отказали съдействие, а в последствие подали и оставки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама