Ненчев във Варшава: Ще се борим с всички сили, за да запазим мястото си в ЕС и НАТО

18:27, 21 юли 16 / Политика 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Средата за сигурност в целия наш регион се влоши значително. В тази ситуация, повече от всякога България трябва да е готова да се противопостави на множеството заплахи. Българските Въоръжени сили трябва да са готови да защитят независимостта и териториалната цялост на страната.

Това заяви министърът на отбраната Николай Ненчев по време на срещата на върха на НАТО във Варшава.

„Добре е, че в този критичен момент не сме сами. Част сме от най-големите демократични общности - Европейският съюз и НАТО. Мястото на България е сред това голямо демократично семейство. Искам да Ви уверя, че това правителство, това парламентарно мнозинство и аз като министър ще се борим с всички сили, за да запазим България там, където тя заслужава да бъде“, каза Ненчев.

В присъствието на министър-председателя Бойко Борисов, който също се включи срещата, заедно с представителите на МВР, бяха обсъдени събитията в Турция.

„Динамиката и мащабът на събитията в света през изминалите седмици и множеството предизвикателства, пред които сме изправени, изискват бързи реакции от всички нас – служби, политици и граждани, за да гарантираме сигурността в страната ни. Продължаваме да работим заедно с министъра и благодаря за помощта по границата на всички военни, които се включиха - справиха се чудесно в съвместните действия с МВР“, заяви министър-председателят Бойко Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама