Зашеметяващи гледки от България от птичи поглед (снимки)

19:48, 21 юли 16 / Политика 25 462 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ако някога сте се чудили как изглежда България отвисоко вече може да придобиете реална представа, благодарение на Атанас Паскалев и неговия екип - хората, решили да заснемат от птичи поглед историческите, културните и природни забележителности у нас. 



Идеята за проекта се ражда преди няколко месеца, когато, инициаторът му Атанас Паскалев, прави няколко пробни видеоклипа и ги публикува в социалните мрежи. Хилядите гледания мотивират Атанас и екипа му да подарят на българите една цяла поредица от видеа, с която да покажат България в цялата й красота отвисоко. Така те заснемат с дрон серия от 16 кратки видеофилма представящи едни от най-впечатляващите места у нас.



Към момента пилотните видеа са 16 на брой, с продължителност 2-5 минути и кратки субтитри, даващи информация за представения обект. Сред забележителностите, заснети от високо са Белоградчишките скали, Базиликата в Плиска, крепост Баба Вида и паметника Шипка.



"Целта на проекта е да даде самочувствие на българите и да им предостави възможност да опознаят по нов начин страната си, нейната история, култура и природа", разяснява Паскалев.

И си обещава, че той и екипът му няма да спрат до тук. Проектът им вече ще се развива в две нови направления - ще се снимат и монтират още клипове за нови забележителности и ще се адаптират за чуждоезична публика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама