Официално закриха XXI игри на БАСС в Перущица

20:53, 21 юли 16 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Момчетата на Минчо Томов от Поповица си тръгнаха с бронзови медали от турнира по тенис на маса в Перущица. Домакините, чийто треньор е Венцислав Тодорчев, записаха първо участие в този турнир. Това бе последното състезание в борческия град от тазгодишната кампания в рамките на XXI Държавни игри на Българската асоциация за селски спорт (БАСС). Остава да се проведе и турнирът по конен спорт, който е през септември във Войводиново. Минчо Томов, който е доайен между треньорите от малките селища, се похвали, че в историята на прегледа на спорта е пропуснал само спартакиадата в Стара Загора през 1998 г.



Гости на състезанието в уютната многофункционална спортна зала в Перущица бяха Светла Костова, главен експерт в дирекция „Масов спорт” на Министерството на младежта и спорта, Ангел Чакъров, председател на председателския съвет на БАСС, Офелия Кънева, председател на Държавната агенция за закрила на детето и кметът на община Перущица Ради Минчев. При награждаването участваха още Стоян Караиванов, главен ръководител и Стефан Стефанов, главен секретар на спартакиадата.



Класиране: отборно, момчета – Роман, Ардино, Поповица-1, Тополовград, Две могили, Полски Тръмбеш, Дългопол, Доспат, Поповица-2 и Перущица;

момичета – Две могили, Ардино, Роман, Сборен отбор на участниците, Поповица, Полски Тръмбеш и Дългопол.

Личен шампионат: 1. Кадир Мустафа (Ардино) и Мирослава Андронова, 2. Петър Христев (Роман) и Дамла Хасанова, 3. Джошай Белев (Ардино) и Виктория Николаева (всички момичета са от Две могили).



 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама