„Мери Бойс Бенд“ показаха как се пее акустично, обещават грандиозен концерт в Летния театър

20:55, 21 юли 16 / Култура 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гласът и китарата на „Мери Бойс Бенд“ - Мария и Мирослав Мутафчиеви, изнесоха урок по акустично пеене на живо в Бургас. Това се случи в известен местен бар, където двамата гостуваха на новото предаване на Радио Бургас „Стоп кавър“. Това е единственото музикално радио токшоу за авторска българска музика в ефира на Югоизточна България, което се записва на живо пред публика.  

Акустичната изява на Мери и Миро беше като прелюдия към концерта на цялата група в Летния театър на 1 август. Там бандата наред с най-големите си хитове ще представи и нови, непознати за публиката песни. Спектакълът ще бъде грандиозен, тъй като „Мери Бойс Бенд“ ще имат шанса да използват озвучителната апаратура на фестивала „Бургас и морето“, който ще се проведе два дни по-рано на същата сцена. Те ще имат и специален гост, чието име не разкриха, за да остане изненада за публиката.

Мери и Миро Мутафчиеви изразиха задоволството си, че в радио ефир тръгва предаване, което има за цел да насърчи изцяло авторската музика. Макар че и те са започнали кариерата си, изпълнявайки кавъри на рок легенди като „Рейнбоу“, „Дийп Пърпъл“ и „Пинк Флойд“, двамата казват, че авторската музика е тази, която предава облик на всяка истинска група. Затова стартирането на такова предаване, осъществено благодарение на руския продуцент Руслан Кравцов, заслужава адмирации. Особено във времена, в които талантът на даден изпълнител остава на заден план за сметка на други качества, с които се гонят чисто комерсиални цели. Последното е и причина много млади талантливи хора да не могат да пробият в съвременния музикален бизнес, подвластен на ширещата се бездуховност.

Който иска да слуша авторска музика, изпълнена на живо от млади или утвърдени български групи, може да го направи на честотите на Радио Бургас всеки вторник от 19,00 ч. А почитателите на „Мери Бойс Бенд“ са поканени да се насладят на тяхното изкуство на 1 август (понеделник) от 20.30 часа в Летния театър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама