Тировете няма да пътуват по пътя Русе – Велико Търново в отделни часове на първия и последен почивен ден

21:11, 21 юли 16 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) връща забраната за движение на тежкотоварните МПС над 12 т по всички автомагистрали и първокласни пътища. Новия стар режим влиза в сила от утре.

Причината е жалба на Българската асоциация на пострадали при катастрофи, подаена вчера, с която се иска отмяна на изменението на заповеда на АПИ от 7 юли.

Основен мотив за промяната на решението са няколкото тежки катастрофи с участието на товарни камиони, станали след отмяната на лятната забрана. Според посочената информация в жалбата само на 13 юли са станали 3 тежки пътни инцидента с 5 камиона.

Сред другите мотиви на Асоциацията за повторното въвеждане на забраната са засиленият трафик през летото в петък и неделя, предпоставките за ПТП заради неправилни изпреварвания и дълги колони, предизвикани от тирове, както и предпоставките за инциденти, които създават хилядите транзитни турски граждани, които преминават по направлението ГКПП „Калотина“ – ГКПП „Капитан Андреево“.

След връщането на стария режим ограниченията важат за периода до 15 септември, когато се ограничава движението на тирове над 12 тона в петък от 17 ч. до 20 ч. и в неделя от 14 ч. до 20 ч.

В периода от официални празници до 1 януари 2017 г. се ограничава движението на тирове над 12 тона в последния ден преди празници – от 16 ч. до 20 ч. и последния почивен ден – от 14 ч. до 20 ч.

Ограничението важи за магистралите и редица главни пътища, в това число и изключително опасния и смъртоносен Русе – Велико Търново.

Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама